Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André tar sats igen

/

Juli, skön sommarvärme och de kalla vinterdagarna känns väldigt långt borta.

Då njuter 26-årige André Myhrer av livet.

– Sommaren är den bästa tiden på året, säger Hälsinglands OS-hopp i de alpina backarna.

Annons

Även om bopålarna numera står i Monaco är det Bergsjö och Hudiksvall som känns "hemma" för honom. Det är där han kan ladda om batterierna och det är här han just nu försöker få kropp och knopp i topptrim inför den kommande säsongen.

– Under vinterhalvåret är schemat så späckat att det är svårt att få tid att träffa familj och vänner. Det försöker jag ta igen nu, men samtidigt måste jag hela tiden se till att hålla i gång. Det går inte att ligga vare sig på soffan eller på stranden, säger han.

Den 28 juli är det dags för en tripp till Tyskland för tester innan han åker till Juvass i Norge för att stå på snö. Den 11 augusti är det dags för en riktig långsväng i dubbel bemärkelse. Då åker det alpina landslaget till Nya Zeeland och där stannar André till den 4 september då han åter ska trampa europeisk mark.

Det är fortfarande slalom som är hans vassaste gren, men den senaste säsongen blev det mer fokus på storslalom. Inför säsongen 2009/2010 tänker André också nypa en hel del poängen i superkombinationerna

 

Mer läsning

Annons