Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Stigenberg uttagen till strongman-VM i Finland: "Det var en liten chock"

Först blev Patrik Stigenberg oväntat klar för SM-final i minus 90-kilosklassen i strongman. Bara dagar senare kom nästa tävlingsinbjudan: VM i Finland.

Annons

SM-kvalet blev Patrik Stigenbergs första tävling som inte var på amatörnivå. Sedan har det gått fort. Väldigt fort.

Läs mer: Patrik från Hudik klar för SM-final i strongman

Han gick vidare från kvalet och blev klar för SM-final i början av september. Helgen efter åker han till Finland för att bocka av nästa stora tävling. Den största man kan vara med om inom strongman: VM.

Patrik Stigenberg från Hudiksvall tävlar i strongman. Nu är han uttagen till VM i Finland.

– Först tänkte jag bara "Vad är det här? Vadå VM?" Jag förstod inte riktigt så det blev en liten chock om man säger så, berättar Patrik Stigenberg om när han öppnade den inbjudan han fått hem.

Till VM bjuds bara de bästa in. Sverige har två platser, en från Patriks kval och en från kvalet i Stockholm. Men troligtvis har deltagaren från Stockholm tackat nej och då gick turen till Patrik Stigenberg.

– Det var inte direkt väntat att jag skulle plockas ut, med tanke på att det var första året och första tävlingen jag tävlade professionellt, säger han.

9-10 september drar det så igång i finska Kokkola. Bara helgen efter SM-finalen, vilket gör att det blir ett par slitsamma veckor för Patrik Stigenberg.

– Det kan man lugnt säga. Man kommer nog vara bra slut när man kommer hem från Finland.

VM pågår dessutom över två dagar. Alla tävlar i tre grenar under fredagen, sedan går de tolv bästa vidare för fyra nya grenar under lördagen. Någon kunskap om motståndet utifrån har Patrik Stigenberg inte hunnit skaffa sig.

– Men jag vet att det är två från Australien som ska vara med. Jag har inga förväntningar på mig själv, jag får åka dit och få lite skinn på näsan. Men självklart kommer jag ge järnet och försöka så gott jag kan när jag är där, säger han och ser fram emot äventyret.

– Det ska bli jäkligt spännande. En "once in a lifetime"-grej.

TV: Så såg det ut när Patrik Stigenberg tränade efter SM-kvalet

Mer läsning