Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krantz visade klass med SM-brons, men siktar än högre hemma i Söderhamn: "Hoppas på tredje raka guldet"

180 kilo var nytt personbästa med 2,5 kilo. Den fullträffen räckte till SM-brons i bänkpress (klassisk stil) för rutinerade Tommy Krantz. – Jag är jättenöjd, säger 36-åringen som bor i Söderala men tävlar för Bollnäs SK.

Annons

Vad gäller modern bänkpress gäller det att skilja på SM-medaljerna.

Den SM-tävling som i veckan avgjorts under veckan i Norrköping handlar om klassisk stil, utan andra hjälpmedel än handledsbindor och bälte.

Tommy Krantz, till höger, tog SM-brons i bänkpress. Segrande Erik Gyllenhammar, Gävle, stod i en klass för sig i 83-kilsoklassen i Norrköping.

– Det höjer egentligen inte prestationsförmågan. Men när det handlar om mästerskap med utrustning används en speciell bänkpresströja, och den ger helt andra resultat, förklarar Tommy Krantz, ett rutinerat ess i sammanhanget med totalt sju SM-guld – både individuellt och med Bollnäs SK som lag.

Och han trivs allra bäst med tröjan på, där har han två raka SM-guld och ett personbästa på 232,5 kilo i sin 83-kilosklass.

– SM med tröja avgörs under vinterns SM-vecka i Söderhamn, och det vore ju härligt att ta ett tredje raka guld på hemmaplan. Det är såklart min målsättning, säger 36-årige Tommy Krantz som kommer från Söderhamn och numera bor med familjen i Söderala efter många år i Bollnäs.

– Men jag tävlar fortfarande för Bollnäs, och jobbar också där, säger den starke väktaren Krantz.

Han kom till SM-veckan i Norrköping utan några större förväntningar efter en ganska medioker insats i den senaste tävlingen.

Men väl på plats taggade han till och fick en skön fullträff i det andra lyftet.

– Där prickade jag helt rätt, säger Krantz som hivade upp 180 kilo.

I sitt sista lyft gjorde han ett försök att matcha silvervikten 182,5.

– Men jag var ganska matt då och hamnade fel direkt. Jag kan ändå känna att den vikten finns i mig. Det är också en tuff konkurrens i min viktklass.

Där var Erik Gyllenhammar, från Gävle, helt överlägsen när han pressade upp hela 195 kilo för ett glänsande guld. Han blev också utsedd till hela tävlingens bästa lyftare.

Mer läsning

Annons