Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korpen har landat i Söderhamn

En klassiker har landat.
Förmodligen för gott.
Korpen i Söderhamn har lagts ner.
Och det är tveksamt om Korpen kan lyfta igen.

Annons

Många är det som genom åren har idrottat i någon form i Korpens regi i Söderhamn.

Men nu är det slut.

I april 2006 tog Korpen Gävle över administrationen för Korpen i Söderhamn. Kansliet på Styrmangatan och den administrativa verksamheten flyttades åtta mil söderut längs kusten.

– Det var trögt i början och vi försökte rädda det som räddas kunde. Efter ett tag gick det bättre, framför allt med bowlingen, berättar Håkan Håkan Arkeby som är ordförande för Korpen Gävle.

Men intresset från söderhamnarnas sida har svalnat från år till år och i våras tog styrelsen för Korpen Gävle beslutet att lägga ner verksamheten i Söderhamn.

– Och det är ju tråkigt, förstås. Det är ju trots allt en aktivitet som lockar många, säger Håkan Arkeby samtidigt som han berättar att Korpen Gävle har hela 5 500 medlemmar.

Tror du att det finns någon chans att Korpverksamheten återupptas i Söderhamn?

– Just nu tvivlar jag på det, säger Arkeby.

I sådana fall blir den barngympagrupp som hade avslutning i början på sommaren den allra sista aktiviteten hos Korpen Söderhamn.

Bowlingen är den sport som under de senaste åren varit populärast hos Korpen Söderhamn. Och även om inte sporten längre kan utövas i Korpens regi finns det alternativ för bowlingsugna söderhamnare. Redan förra säsongen startade nämligen tre anställda på bowlinghallen i Söderhamn något som kan liknas vid ett Korpen-arrangemang, Strikeligan.

– Då hade vi 22 lag i sammanlagt tre olika serier. Och nu då vi ska köra andra året så hoppas vi på lika många. Minst, säger Christian Ståhlberg som är en av de tre som sköter bowlinghallen i Söderhamn.

Mer läsning

Annons