Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En givande helg"

/
  • Strands Linda Faller, Emma Ring, Signe Broberg, Klara Larsson, Alina Karlsson tillsammans med den tidigare världsmästaren Maurizio Margaglio.

Fyra konståkare från Strand var i helgens på konståkningsläger i Sollentuna.
Och instruktören var inte vem som helst, utan den tidigare världs- och Europamästaren i isdans, Maurizio Margaglio.
– Det har varit en riktigt givande helg för oss alla, säger Linda Faller, tränare i Strand.

Annons

Den gångna helgen bar det av till Sollentuna för en träningshelg med den tidigare världsmästaren i isdans Maurizio Margaglio för fyra av Strands konståkningstalanger: Alina Karlsson, Klara Larsson, Signe Broberg, Emma Ring.

Den italienske isdanslegenden höll i träningen för ett femtiotal konståkare. Förutom de fyra Strandtjejerna fanns även åkare från Sollentuna och Österåker med på lägret. 

Margaglio delade med sig av olika övningar i skridskoteknik under tre dagar.

– Det har varit en riktigt givande helg för oss alla, säger Linda Faller, tränare i Strand, som också fanns med på lägret.

Förra helgen deltog kvartetten, med tränaren Faller i distriktets sammandrag, då de högst testade åkarna från Hälsingland, Gästrikland och Dalarna träffades för att träna tillsammans. Dessa sammandrag sker tre till fyra gånger per säsong och har som mål att utveckla både åkare och tränare i distriktet, samt att skapa ett gott samarbete klubbarna emellan. 

Grundstenen till träningshelgen lades när Strand under förra året deltog i en tävling där det gällde att sälja flest biljetter till konståknings-EM i Globen, som hölls i februari tidigare i år. En tävling som Strand, efter ihärdigt arbete tog en andraplats i landet på. Belöningen blev träning med den tidigare italienske konståkningsstjärnan.

Mer läsning

Annons