Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kedjan alla vill åt

/

I mitten på juli kommer delar av den svenska skytteliten till Söderala. Skytteföreningen arrangerar den klassiska tävlingen Margarethakedjan med regerande mästaren Helena Jansson, Söderala, i startfältet.

Annons

Margarethakedjan skulle kunna vara ett nytt och modernt smycke, men är i skyttesammanhang en historisk tävling med anor från 1910 och med status strax under SM. Den 18–19 juli avgörs denna klassiska tävling på Valla skjutbana i Söderala.

I fjol gick tävlingarna i Piteå. För sydsvenskar var det en allt för lång resa att göra, varför deltagarantalet låg runt 65–70. Till Söderhamn väntas mellan 120 och 150 skyttar. En del med segern i fokus, andra för att tävla mot sig själva eller för en stunds skyttegemenskap.

Startfältet är i skrivande stund oklart, men statusen på tävlingen gör att flera renommerade skyttar sannolikt skriver in Söderhamn i gps:en.

– Anders Brandt från Ljusdal och Mikael Larsson, tävlande för Bollnäs, heter två duktiga hälsingeskyttar som förmodligen kommer, siar Bengt Jansson.

Mer läsning

Annons