Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julle fick revansch

Efter åttondeplatsen i EM i cheerdance grät flera av medlemmarna i Julle Allstars.
Men till skillnad från SM handlade det den här gången om glädjetårar.

Annons

Julle hade ju slagit den svenska ärkerivalen MFC och fått sin efterlängtade revansch. Konkurrensen i EM i Amsterdam var stenhård och topptrion som kammade hem medaljerna stod i en klass för sig. Men där bakom var det jämnt ner till Julle Allstars, på åttonde plats av 18 startande lag.

– Det var en otroligt hög klass, jag har aldrig sett så många bra dansare. Många duktiga lag och en otroligt hög konkurrens, säger Julletränaren Jenny Persson.

Julle fick sin hett efterlängtade revansch efter senaste SM, då var det just Boråslaget MFC som snuvade Allstars på guldet. Då flödade tårarna av besvikelse och visst rann det nerför kinderna på Julledansarna även efter lördagens EM. Skillnaden: Den här gången var det glädjetårar då man slog MFC med en placering.

– Det har alltid varit en rivalitet mellan oss och MFC. Det här var ett gott betyg för oss, att slå MFC på en internationell tävling. Tjejerna firade som om att vi hade vunnit EM-guld, de skrek och grät. Vi är jättenöjda och det här var jätteviktigt för oss.

Mer läsning

Annons