Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan vill lira mer i Ligan

/

Första säsongen blev det SM-guld.

Inför den andra satsar Johan Rönström på att få en större roll i sitt Sundsvall Dragons.

– Jag har utvecklats mycket sedan i våras och hoppas att jag får mer speltid den här säsongen, säger Johan Rönström.

Annons

Inför den förra säsongen värvades Johan Rönström till Sundsvall Dragons.

Och resultatet blev bästa möjliga när han gjorde sitt första år i högsta ligan. Det var inte bara Sundsvall Dragons första SM-guld – utan även stadens första i lagsportsammanhang. Och guldet var sensationellt med tanke på klubbens säsongsstart.

– Vi förlorade de första nio matcherna och låg näst sist i tabellen. Efter de nio matcherna kom australiensaren Liam Rush och förstärkte laget och allting slutade med ett SM-guld. Det var en väldigt häftig upplevelse, säger Johan.

När Johan startar sin andra säsong som heltidsproffs missar han premiären på fredag mot Gothia. En halsfluss sätter stopp för matchspel. Förhoppningsvis blir det speltid redan på tisdag borta mot 08 Stockholm.

Speltid är det som han hoppas få mer av det här året. Klubben har förlorat åtta spelare och ledningen har sagt att de ska satsa mer ungt i år – så ökar möjligheterna för Johan Rönström.

– Jag känner mig mycket bättre spelmässigt nu än förra säsongen. Och tränaren Peter Öqvist tror på mig, han brinner för basketen och vill att jag ska bli så bra som möjligt. Men allting är upp till mig, jag måste visa att jag är värd speltid. Man får inte spela bara för att tränaren vill vara snäll.

Emil Eiman-Roslund

Mer läsning

Annons