Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerker jagar EM-plats

/

På måndag tar förbundskapten Marita Skogum ut truppen till EM i Bulgarien.
I torsdagens SM-sprint i Karlstad har Jerker Lysell sista chansen att fixa en biljett.
– Med en pallplats finns chansen, säger den formstarke 21-åringen från Rehns BK.

Annons

Jerker bor i Borlänge och studerar (på 75 procent) till maskiningenjör. All ledig tid ägnar han åt träning.

– Det blir såklart pass varje dag, man är väl ingen bandyspelare. Och det handlar mycket om intervallträning. Men det gäller också att hålla igång med styrketräningen, utan bålstyrka blir det lätt för vingligt i skogen, säger Jerker, som fick ett prima formbesked när han i veckan knäckte esset Martin Johansson i två lokala lopp.

– Av de sju herrar som får åka med till EM är sannolikt Martin och Emil Wingstedt redan givna. Resten ska då fördelas på tre distanser, och för en chans att komma med som sprintspecialist krävs allt en stor prestation i SM.

Det är månne ett långskott – men Jerker Lysell känner sin kapacitet. Den han också visade med sin tionde plats i tuffaste konkurrens i Norrköpings elitsprint för en dryg vecka sedan.

– Om allt stämmer kan jag spöa både Martin och Emil. Men det handlar om små marginaler och blixtsnabba vägval i en sprint. Det är ju full fart från start, men det gäller också att våga bromsa ibland värdera alternativen. Till slut är det ofta några få beslut som fäller avgörandet.

Tävlingshelgen fortsätter sedan norr om Arvika med deltävlingar i elitserien – långdistans på lördag och medel på söndag. Samtidigt i samma skogar tävlar också de unga talangerna vidare i Silva Junior Cup.

EM avgörs i Primorsko, nära Svarta haven, den 30 mah till 5 juni.

Mer läsning

Annons