Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vältränat SIK klart för start

Söderhamns IK gör sin andra säsong i division 3-hockeyn. Med bra försäsongsförberedelser och sex nyförvärv ser tränaren Stefan Nabb det rimligt att vara bland de tre–fyra främsta när hösttabellen ska sammanfattas.

Annons

Söderhamns IK är sista Söderhamnslaget ut till seriespel bland kommunens vintersportutövare. Laget gjorde en fullt godkänd insats under sitt premiärår i hockeyns division 3 i fjol.

Till årets säsong har man dessutom haft möjlighet att ha en hel och lång försäsongssträcka att ta fart på inför serien som börjar på fredagen. Den gör det på bortaplan med ett klockrent derby mot Bollnäs.

– Vi har haft en lång försäsong, hela två månader på is. Det har betytt fem träningsmatcher: två segrar mot Järvsö, en vinst och en förlust mot Bollnäs och en förlust mot Skutskär, säger Stefan Nabb som även i år tränar SIK.

Nyförvärven är sex till antalet, varav tre kommer från Söderhamn/Ljusne hockey, medan endast två finns spelare finns på minuskontot.

Hur långt räcker det här?

– Jag tycker absolut vi ska vara topp tre–fyra med det laget vi har. Men det är ju alltid så på den här nivån att en del spelare i laget har familjer att ta hänsyn till och en del jobbar så att de inte kan vara med mer än då och då. Det gör att vi inte vet från match till match vilket lag vi har, säger Stefan Nabb.

Förutsättningarna: Lagen – Bollnäs, Järvsö, Lindefallet, Sandviken, Skutskär, Skärplinge, Strömsbro och Söderhamn – möter varandra hemma/borta. De tre främsta går vidare till den så kallade vårtrean där man ställs mot tre lag från dalatrean. De tre främsta i den serien är med i kampen om en division 2-plats nästa säsong.

Mer läsning

Annons