Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningar knäckte Alfta

/

Det blev en riktigt tung förlust för Alfta när laget förlorade med 4–7 (3–1, 1–3, 0–3) hemma mot Avesta in den sista matchen före juluppehållet.

Annons

– Vi fick ju inte spela. Domaren tiilät oss inte det. Grabbarna gör en riktigt bra match men vi fick ju spela över en period med en man kort och då är det svårt att vinna, sade Alftas tränare Tomas Grims direkt efter slutsignalen.

Trots en riktig mardrömsstart med Avestaledning redan i den andra minuten, där masarna spelade fem mot fyra så reste sig Alta och gjorde en mycket bra första period.

Jonas Jakobsson kunde trycka in kvitteringspucken 1–1 efter sju minuters spel och efter den pytsen så tog Alfta över perioden. Niklas Näslund kunde ge Alfta ledningen med fem minuter kvar av perioden då ha snyggt åkte igenom och avslutade med en backhand i mål.

Med två minuter kvar att spela av den första perioden fick Alfta chansen att spela fem mot tre. Det tog bara fem sekunder innan Niklas Näslund satte 3–1 för Alfta.

I den andra perioden fortsatte Alfta att trycka på och Avesta fick oftast hålla till i den egna zonen. Ändå var det Avesta som kunde reducera på en kontring efter sex minuters spel.

Men bara två minuter senare fick Alfta utdelning på sitt spelövertag. Johan Nyman nöp till från blålinje och satte 4–2.

Sedan började utvisningarna började dugga tätt över Alfta och Avesta kunde både reducera och kvittera 4–4 innan pausvilan.

Efter åtta minuters spel i tredje perioden började uppförsbacken på allvar för Alfta. Domare Rundberg hittade ännu en utvisning på en Alftaspelare och inom loppet av en minut så kunde Avesta göra både 4–5 och 4–6.

Avesta kunde sedan i spel fyra mot fyra spika slutresultatet till 4–7.

Mer läsning

Annons