Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur i oturen för Johansson

/
  • Otäcka scener utspelade sig i Alfta ishall under fredagen. Hemmamålvakten Richard Johansson blev påkörd av en motståndare och fick föras till Gävle i ambulans.

Alftamålvakten Richard Johansson blev bryskt påkörd efter en blockering.

Smällen tog rejält illa och det tog 45 minuter innan ambulanspersonal fick av honom från isen.

Annons

– Jag domnade bort i händerna. Då blev det lite skakigt, säger Johansson, som ändå fick positiva besked med sig hem från Gävle sjukhus.

Det var i slutet av den första perioden i Alftas seriepremiär mot Hofors som målvakten Richard Johansson blev påkörd efter att ha blockerat pucken.

– Huvudet böjdes bakåt och jag kände själv hur det knakade och ilade i nacken. Sedan ramlade han över mig och jag blev liggande, berättar Johansson.

Ambulans kom till Alfta ishall efter drygt tio minuter. Johansson var hela tiden vid medvetande när personalen hjälpte honom. Han försågs med filtar och blev tillsagd att ligga så stilla han bara kunde.

– Jag domnade bort i händerna, så därför blev det lite mer allvarligt, säger Johansson, som fick lämna Gävle sjukhus sent på natten med ett positivt besked.

– Det är inga skelettskador, men jag har fått blödningar i nacken, ländryggen och axeln. Jag går på smärtstillande och har fruktansvärt ont i ryggen, men annars mår jag bra.

Johansson tror att han kan vara tillbaka i träning om två till tre veckor.

Mer läsning

Annons