Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga poäng för Alfta

/
  • Alftaglädje efter Jesper Näslunds 4–1 till Alfta mot Huge. Alfta vann matchen till slut med 5–3.

Där satt den.
Alfta tog sin tredje seger i hockeytvåan när laget på hemmais slog nästjumbon Huge med 5–3 (3–1, 1–1, 1–1).
– Fruktansvärt skönt att äntligen få vinna. Det här är bra för självförtroendet och ny är det bara att bygga vidare,sade Alftas tränare Tomas Grims efter matchen

Annons

Den första halvan av den första perioden blev spelmässigt jämn där lagen bytte chanser. Det var något överraskande Huge som kunde ta ledningen efter dryga tio minuters spel. Ett mål som fick Alfta att växla upp ett snäpp och bara två minuter senare så satt också kvitteringen 1-1 genom Patrik Malmberg.

Alfta tog över mer och mer och logiskt kom också ledningsmålet 2-1 när Joel Norén nätade med ett mäktigt slagskott.

Alfta fortsatte att ösa på och minuten senare jublades det i hemmahallen igen när Lars Källänge tryckte in 3–1.

Alfta fick börja den andra perioden i spel fem mot tre. Nu blev det inga mål under den perioden med Alftalirarna sköt in sig med några stolpträffar. Huge blev under en lång period rejält tillbaka pressade och var knapp ur egen zon. Efter dryga sju minuter kom 4-1 för Alfta genom Jesper Näslund.

Alfta fortsatte och skapa chanser men antingen var stolparna i vägen eller så räddade Hugekeepern. Med bara sekunder kvar av perioden kunde Huge i power play reducera till 2-4 i röran framför Petter Söderström i Alftas mål.

I den tredje perioden blev det spelmässigt jämnare. Huge satsade allt för att komma ikapp men Alfta kunde hålla undan och vinna med 5–3 sedan Erik Källänge pytsat för Alfta. Alftas målvakt Petter Söderström fick jobba hårt i den sista perioden men gjorde det strålande och Alfta kunde ta en välbehövlig seger både för självförtroendet och tabelläget.

Mer läsning

Annons