Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkebesked för Alfta – "Kul att börja säsongen som vinnare"

/

Klassiska Gästis Cup avgjordes under lördagen i Alfta.
Och det slutade med ett styrkebesked från hemmaklubben.
– Kul att börja säsongen som vinnare, säger tränaren Håkan Hellgren.

Annons

Tre lag kom till spel i Gästis den här gången, Häradsbygden och Alfta som till vardags spelar i division 3, samt division 2-laget Ånge.

Och det började bra för Alfta som på morgonen slog Häradsbygden med 2–0. Laget följde sedan upp med kryss (4–4) mot Ånge som man sedan mötte i finalen. Så dagen avslutades med fem raka perioder mot division 2-motstånd – och Alfta stod pall.

– Det såg stabilt ut, vi har ju mer folk nu än i fjol och de yngre har blivit äldre. Ånge är ett division 2-lag, men var tunga i benen på slutet eftersom de mötte S/L på fredagen och slog dem. Men jag tar inte av våra killar segern. Vi hade 4–0 långt in i tredje perioden, säger Håkan Hellgren, som till slut kunde räkna in finalsegern med siffrorna 6–2.

– Det ger ju ett besked vart vi är, kul att börja säsongen som vinnare efter förra säsongen där vi var lite stukade. Vi gör en nystart där vi hoppas att alla tycker det är roligt, det är extra viktigt nu när Bollnäs måste lägga ner sitt A-lag.

Och Hellgren ser stor nytta i förre bandyliraren Robin Ehn, som efter flera år i elitserien sadlat om till hockeyn igen.

– Han blir bättre och bättre, tacksamt att få in en arbetsmyra. Man hade honom som ung och nu är han ett fullblodsproffs. Det betyder en del att få in en sån kille i omklädningsrummet som spelat många år på elitnivå, säger Håkan Hellgren.

Hur bra är han?

– Det är en energispelare som har fina handleder. Blir han överens med klubban blir det bra.

Nästa match för Alfta blir på tisdag nästa vecka då division 2-laget Oppala kommer på besök.

Mer läsning

Annons