Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för hockeynight i Bollnäs

/
  • Dan Nordin (till höger) är initiativtagaren till hockeynight. Här ses han tillsammans med Fredrik Nilsson, styrelseledamot i Bollnäs IS

Elithockey i Bollnäs ses av många som en avlägsen dröm. I slutet av sommaren går den i uppfyllelse - åtminstone för en kväll.

Annons

Brynäs mot Södertälje. Stjärnspelare som Jakob Markström, Magnus Kahnberg och Ove Molin. Sävstaås ishall. Egentligen är det helt skilda världar men årets största happening för hockeyintresserade Bollnäsbor är ett faktum. Den är inbokad i almanackan och går av stapeln den 20:e augusti. Redan nu är rullar biljettförsäljningen igång.

– Trots att biljetterna nyligen släppts har vi sålt 300 stycken, säger Bollnäs IS Danne Nordin som hoppas och tror på en hockeyfest utan dess like.

Ishallen i Bollnäs rymmer 800 sittplatser men från föreningens sida ser man gärna att det kommer mer publik än så.

– Blir sittplatsläktaren full så ställer vi upp en ståplatsläktare på ena kortsidan. I den bästa av världar fyller vi 1200 platser.

Matchen som anordnas som ett led i BIS 70-årsjubileum är en del av de båda elitserielagens förberedelser inför den kommande säsongen så räkna med att få se två lag som ger allt för att slipa matchformen.

Mer läsning

Annons