Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon Nordh till Örebro

/
  • Simon Nordh har lämnat HHC. I går gjorde han sitt första träningspass med allsvenska Örebro.

Helgens långresa till Haparanda (Asplöven) och Lycksele blev den sista för målvakten Simon Nordh i HHC:s tjänst för den här gången.
Från och med i går tillhör han nämligen allsvenska Örebro.
– Det ska bli väldigt spännande. Det här har jag tränat för i flera år, säger Simon.

Annons

Transferfönstret stängde på söndag kväll, och det blev en del ändringar i HHC:s trupp. Simon Nordh försvinner till Örebro och ersätts mellan stolparna av Petter Söderström från Alfta. Ytterligare ett tillskott skedde på backsidan där Erik Tägtström från Sundsvall ansluter till HHC.

Petter Söderström år en 20-årig målvakt (fyller 21 senare i år) som spelat såväl i J 18, som i J 20 elit för Timrå. Han har också en juniorlandskamp på sitt konto. Tidigare den här säsongen har han spelat med Alfta i division 2.

Lite större meriter har 26-årige backen Erik Tägtström. Han har bland annat spelat tolv matcher för Timrå i elitserien och över 200 allsvenska matcher för AIK och Sundsvall. Den här säsongen har det blivit 25 allsvenska matcher för Sundsvall.

När halva serien har spelats i allettan har HHC häng på tabelltoppen. På sin tredje plats är man bara två poäng bakom ledande Asplöven och på samma poäng som tvåan Kiruna.

Simon Nordh hann bara komma hem från långtrippen till Norrland innan det var dags att dra söderut till Örebro. Där är det tänkt att han ska vara back up till lagets slovakiske burväktare Lubos Pisar.

Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut, men han hoppas på en fortsättning.

Mer läsning

Annons