Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIK på kallt underlag

/

Söderhamns IK:s seniorlag förbereder sig för fullt inför starten av hockeytrean. Redan i maj drog tränaren Stefan Nabb igång träningen som ska få laget i stridbart skick till seriestarten i november.

Annons

Ända sedan i maj har Söderhamns IK kört hårt för att lägga den fysiska grunden för seriespelet. Först slitsam och tuff försäsongsträning utan skenor under fötterna, men från första veckan i september på isovalen på Hällåsen med stålskodda fotbeklädnader.

– Det gick över förväntan redan i fjol och nu ser det ännu bättre ut, säger Stefan Nabb, SIK:s tränare, inför måndagens 75 minuter långa ispass.

Det var en innehållsrik första säsong, 2008/2009, för SIK. Dels ny och fräsch hall på Hällåsen, dels ett nytt seniorlag som skulle sys ihop och prepareras för seriestart.

– Då var vi ju ett helt nytt lag och förutom hockeyn var det mycket nytt för föreningen runtomkring hockeyn, säger Stefan Nabb inför årgång två för seniorlaget.

Nu, runt två månader före första serienedsläpp, avverkar SIK:arna fyra ispass per vecka. Sedan, efter seriestarten i november, blir det tre pass plus en eller två matcher per vecka.

Kommer SIK 2009/2010 prestera gasen i botten-hockey eller blir det säkring hemåt i första hand?

– Det blir både och. En liten fingervisning om hur vi ligger till blir träningsmötet hemma mot Bollnäs på fredag. De ramlade ju ur division 2 i våras, säger Stefan Nabb som dessutom har sex nya i laget inför säsongen.

Mer läsning

Annons