Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens första nolla

Hemma sådär – borta bäst.
Hudiksvalls HC fortsätter spela bättre utanför kommungränsen än i Glysishallen.

Annons

Efter gårdagens seger: tio av tolv möjliga bortapoäng.

– Vi gör allt rätt, säger tränaren Sergei Joukov.

HHC har haft svårt att prestera på hemmais. Inte en enda trepoängare och bara två poäng via straffseger respektive en poäng efter förlust på straffar. Desto bättre stämmer spelet på bortais – som vid fredagskvällens match mot Hedemora.

– Vi var bra och spelade precis som vi hade snackat om före matchen, säger Joukov.

Tydligen ett samtal som handlade om en drömstart – för redan efter knappt sex minuters spel i den första perioden ledde Hudikherrarna med 2–0 efter mål av andrafemmans forwards Magnus Nilsson och Jonas Lindström. Och före första periodvilan dubblade den ene, Lindström, sin målskörd för kvällen – 3–0.

– Efter första perioden spelade vi på resultatet, berättar Joukov.

I ett powerplay i den andra perioden utökade Niklas Svensson ledningen. Och om HHC:s anfallsspel imponerade under de första tjugo minuterna så ingav försvararet och, framför allt, målvakten Marcus Dahlbom respekt under hela matchen. Hedemora sköt 34 skott totalt – och Hudikkeepern räddade alla.

– Han var lugn i kassen och spred trygghet åt spelarna, förklarar Joukov efter 4–0-segern och fortsätter:

– Det här var ett steg i rätt riktning. Det var inte den bästa matchen för säsongen, vi kan spela ännu bättre – men vi har fått med oss mycket självförtroende till matchen mot Falu på söndag.

Mer läsning

Annons