Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för HHC

Hudik Hockey fick en skön start på playoff-spelet när laget på lördagen besegrade Boden på bortais med 2–1 (1–0, 0–0, 1–1).

Annons

Boden öste på rejält med skott mot Björn Wållberg i HHC-målet men det var Hudik Hockey som tog ledningen när Johan Dahlberg skickade in 0–1 efter 11.37.

I mittperioden fortsatte Boden sin offensiv och HHC fick slita när i tur och ordning Yngve Gustavsson, Hampus Wall och Daniel Sandgren blev utvisade.

När så HHC i början av den tredje perioden fick chansen i numerärt överläge behövde laget bara fem sekunder för att öka på till 2–0. Återigen var det Johan Dahlberg som tryckte in pucken.

Boden jagade reducering och när Patrik Westergren efter 15.11 drog på sig en utvisning satte Boden allt på ett kort och plockade ut målvakten.

HHC klarade av utvisningen men bara tolv sekunder efter det att laget blivit fullt manskap på isen kom 1–2-reduceringen. Boden tog i slutet sedan ut sin målvakt på nytt, men HHC höll undan och vann med 2–1.

I samband med slutsignalen blev det en rejäl fajt på isen som slutade med att HHC:s Jimmy Danielsson, Nicklas Pettersson och Johan Dahlberg alla fick matchstraff tillsammans med tre spelare i Boden.

På måndag är det dags för returmatch i Hudiksvall. En eventuellt tredje och avgörande match spelas i Hudik på tisdagen.

Mer läsning

Annons