Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard Hugg uttagen i Sveriges trupp till U18-VM: "Att avsluta med det här blir perfekt"

/
  • Rickard Hugg är uttagen i den trupp som ska representera Sverige under U18-VM i USA.

17-årige Rickard Hugg från Hudiksvall har haft händelserik säsong. Efter både A-lagsdebut för Leksands IF och SM-medalj med J18-laget får han nu avsluta säsongen med att representera Sverige i U18-VM.
– Att avsluta med det här blir perfekt, säger Rickard Hugg till Sporten.

Annons

Läs också: 17-årige talangen Rickard Hugg om Leksands a-lag: "Skulle vilja debutera den här säsongen"

Rickard Hugg, som är född 1999, är en av sex underåriga spelare som tagits ut i den trupp som U18-landslagets huvudcoach Torgny Bendelin presenterade under tisdagen.

– Det är lite ovanligt att det är så många underåriga med, men samtidigt är de som är med riktigt bra så det var ingen jättestor överraskning, säger Hugg när Sporten når honom kort efter att han själv fått beskedet om uttagningen.

Blev du förvånad?

– Jag var ju med U18 i senaste turneringen. Det gick jättebra då och coacherna var nöjda med mig, så det är klart att det fanns med i tankarna att bli uttagen. Men man känner sig aldrig säker. Det blir som en liten överraskning varje gång man blir uttagen, för man vet aldrig riktigt, men jag hade en bra känsla innan.

Truppen reser till Kanada för ett förberedande läger redan nästa vecka, där taktiska detaljer kommer att finslipas och spelarna får chans att vänja sig vid den mindre isytan inför turneringen, som inleds 14 april.

– Jag har spelat på liten rink fyra–fem gånger tidigare. Allting går mycket fortare och skotten kan komma varifrån som helst, säger Rickard Hugg.

Läs också: Hudiktalangen poängmaskin i Leksand och blågult

Uttagningen kommer som en belöning för en mycket framgångsrik säsong för Rickard Hugg.

– Jag har haft en väldigt, väldigt bra säsong i Leksands J20 framför allt, säger Hugg.

Utöver spelet i Leksands J20 har han hunnit göra sin A-lagsdebut i Hockeyallsvenskan, ta SM-silver med Leksands J18, vinna brons med Sverige i U17-VM och bli uttagen till U18-landslagets samling, innan han nu får avsluta säsongen med VM-turneringen i USA.

– Att avsluta med det här blir perfekt.

– Jag hade höga mål inför säsongen, men det är klart att det har gått lite över förväntan med A-lagsdebuten och att komma med till U18-VM.

Läs också: Rickard Hugg klar för tre nya LIF-år

Hugg skrev dessutom nyligen på ett nytt treårskontrakt med klubben och är nöjd med att veta att han stannar i Leksand framöver.

– Jag trivs jättebra i Leksand och det känns skönt att veta att de tror på mig och vill satsa på mig.

Sverige ställs mot USA, Schweiz, Ryssland och Lettland i gruppspelet och laget vet en del om motståndet.

– Vi mötte ju USA och Ryssland senast vi var iväg i Finland. Då lyckades vi vinna mot båda lagen på straffar, men det kommer bli tufft nu när det är VM.

Målsättningen för Sverige i mästerskapet är både tydlig och hög.

– Vi hade lite snack senast. Vår målsättning är att ta medalj, berättar Hugg, som inte satt upp några personliga mål inför mästerskapet.

– Jag ska gå in och spela mitt spel och bidra med det jag är bra på. Jag är lugn med pucken och har bra spelsinne, så jag ska kunna hitta bra passningar.

Mer läsning

Annons