Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärvinst för HHC

/

Hudiksvalls HC gjorde vad som förväntades av laget i premiären hemma mot Njurunda. Det blev tre poäng efter att HHC vunnit med 7–4 (2–1, 4–2, 1–1).

– Nu är vi igång, och man kan inte vara besviken när vinner, sa HHC-tränaren Alf Nordh.

Annons

Det var ingen bländande match som de båda lagen bjöd på, men HHC spelade stabilt, åtminstone inledningsvis. Micke Sjödin blev säsongens förste målskytt när han gjorde 1–0 efter 5.08.

Njurunda kunde sedan kvittera när man fick spela power play, men HHC replikerade snabbt. Johan Dahlberg gjorde 2–1, även det i power play.

Sedan åkte Njurunda på en dubbelutvisning i slutet av första perioden, men två minuters spel i fem mot tre gav inget resultat. Resultat blev det däremot precis när gästerna blivit fulltaligt, och inte bara en gång, och inte två gånger, utan tre.

HHC gick från 2–1 till 5–1 inom loppet av 39 sekunder.

– Jag vet inte om det var bra eller dåligt att vi gick i från så lätt. Vi blev i alla fall alldeles för bekväma efter det rycket, sa Affe Nordh.

Njurunda tilläts att reducera två gånger om, som tur var för HHC hade Jonas Lindström hunnit emellan med ett hemmamål.

Sista perioden blev en seg historia fram tills att Njurunda reducerade till 4–6. Men Nicklas Pettersson fastställde slutsiffrorna till 7–4 innan det hela var över, och HHC hade fått den start man skulle ha i serien.

Mer läsning

Annons