Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Phoenix nästa för "Ante"?

/
  • Ante Eriksson laddar om i Phoenix – blir det ny klubbadress för veteranen från Bollnäs?

Äntligen ser det ut som om Anders Eriksson är på väg tillbaka till NHL-scenen.

Efter att vilat en månad med en infektion i foten, kom "Ante" i helgen till Phoenix.

– Jag ska träna med Coyotes några dagar, men något kontrakt är inte klart, säger 34-åring från Bollnäs till HockeyExpressen.se.

Annons

Efter en lång, och framgångsrik, säsong på "bakgården" i farmarligan med Quad City Flames blev Ante uppkallad till Calgary Flames lagom till slutspelet.

Där gjorde han bra ifrån sig, de matcher han väl fick spela.

Inför den här NHL-säsongen hade han ingen större brådska att komma till spel. Det viktiga var att hitta en klubb där han kunde få rätt förtroende.

– Jag är fri att gå vart jag vill, men jag tar det lugnt och ser lite vad som händer. Det är ingen stress. Men jag vet att det finns lag som vill ha mig med som en ”mentor”. Men en säsong till som den här orkar jag inte, jag är för bra för AHL, sade Ante under hembesöket i Bollnäs i somras.

Nu blev han ändå tvungen att bida sin tid, då en elakartad infektion i foten tvingade honom till vila i över en månad.

Men de senaste veckorna har han kört hård träning med några kamrater i Toronto, och känner sig i prima form för att försöka sätta fart på sin 15:e säsong i NHL.

Phoenix har tre ordinarie backar skadade och behöver förstärka sin backbesättning.

Ante har också en kontakt i klubben genom andretränaren Dave King. Samme King som säsongen 2005-06 handplockade Ante till ryska topplaget Magnitogorsk Metallurg.

Om testdagarna i Phoenix inte ger något konkret, säger sig Ante vara redo att dra över till Europa för fortsatt spel där.

 

Mer läsning

Annons