Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter jobbar i hockeyns tjänst

/
  • Peter Rothelius är mannen bakom laget i S/L Hockey. Genom årens lopp har han tillbringat tusentals timmar i Ljusne ishall.

Han började 1965 med ungdomslag och interna hockeyn inom Ljusne AIK. I mitten av 1970-talet tog han klivet upp till a-laget. Och där är Peter Rothelius kvar. Nästan 40 år senare.

Annons

All föreningsidrott i Sverige bygger sin grund på ideellt arbete från tusentals eldsjälar.

Peter Rothelius, 66 år, i Ljusne är en av de viktiga stöttepelarna.

Och klubben han vigt sitt liv åt är Ljusne AIK som senare blev till Söderhamn/Ljusne HC. 1975 tog han klivet in i a-laget. Och där är han kvar som en stabil, välbehövd och trygg materialförvaltare. Som genom årens lopp lagt ner massor av ideell tid för klubben.

– Jo, det har ju blivit några timmar, ler Peter när Sporten träffar honom i a-lagets omklädningsrum i Ljusne ishall, ett rejält slagskott från hemmet på andra sidan gatan från ishallen.

– Det är nästan så att det blir mer tid här än hemma, säger Peter med ett fortsatt brett leende.

Som spelare kommer du i rimlig tid till träningar och matcher. Då har Peter redan varit på plats sedan någon timme tillbaka. Gjort i ordning utrustning, material och kokat kaffe. Servicen till S/L:s spelare har genom åren varit generös från Peters sida.

Först på plats och sist iväg hem. Det är materialförvaltarens hårda lott. Men Peter gör det oftast med glädje och ett leende på läpparna.

– Som i fredags när vi kom hem från Ludvika var jag hemma klockan två på natten. Sedan tog det ändå ett tag innan jag somnade. Men det går ju bra nu jämfört med tidigare då jag jobbade. Det blev lite sömn och då kunde jag vara rejält trött och sliten.

Mer läsning

Annons