Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstart för S/L Hockey

En tredjeplats i tabellen inför juluppehållet.
Ett godkänt facit för S/L Hockey inför avslutningen på grundserien.
Som börjar med ett bortamöte mot Orsa på tisdagskvällen för S/L:s del.

Annons

40 inspelade poäng på 21 matcher. Och plats i tre i tabellen.

Så ser läget ut för Söderhamn/Ljusne då seriespelet i division 2 västra A går in i den avgörande fasen.

De fem första lagen i serien har alla chansen att ta klivet upp i division 1. Ettan går direkt till kvalserien medan medan de fyra övriga gör upp om två platser.

Att nå ikapp ettan Skedvi/Säter kan bli en för svår och marig uppgift för S/L, men att bli bland de fem främsta och få kvala till division 1 är det självklara målet inför slutspurten av seriespelet.

– Innan serien startade var vår målsättning att bli etta. Men realistiskt sett går det inte att nå ikapp Skedvi/Säter. Att vinna serien är kört. Däremot ska vi vara bland de andra fyra för att få kvala, säger S/L-tränaren Olle Djoos.

Hur ser du på de 21 omgångarna innan julppehållet och placeringen som trea?

– Vi har haft för lite folk och det har gjort att vi haft energitapp under matcherna. Att vi är trea med de förutsättningarna är helt okej. Det går inte att begära mer.

Något nytt i laget inför omstarten?

– En kille som heter Jesper Hedenström, född -94, tillkommer från Oppala. Sedan ska Dennis Bergman göra ett försök att kunna spela trots sin skadade handled. Rickard Brehlin har också varit skadad en hel del och vi får se hur det går för honom.

Mer läsning

Annons