Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej från kommunen

Drömmen om en ny gemensam idrottshall kan gå i kras för Hudiksvalls HC och Hudikgympan.

Med största sannolikhet säger Hudiksvalls kommun nej till finansiellt stöd till projektet.

Annons

HHC och Hudikgympan vill göra en gemensam satsning och bygga en ny idrottshall i Hudiksvall. För att få igång hallbygget, som uppskattas kosta runt 25 miljoner kronor, är man i behov av finansiellt stöd. Någonting som Hudiksvalls kommun nu säger nej till. Först på tisdag behandlas ärendet av kommunstyrelsen, men arbetsutskottet rekommenderar kommunstyrelsen att avslå bidragsansökan.

– Jag har svårt att tänka mig att man i kommunstyrelsen skulle säga någonting annat, säger kommunens ekonomichef Anders Svedman.

Hos Hudiksvalls HC togs beskedet emot med besvikelse. Robert Fredriksson sitter i hockeyklubbens styrelse och är den som ansvarar för hallprojektet. Han tycker att kommunens ställningstagande är märkligt, men påpekar samtidigt att han har förståelse för restriktiviteten.

– Självklart respekterar vi kommunens beslut, politikerna är eftertänksamma och tänker sig för. Det kan inte vara lätt att säga nej till två föreningar med så här många medlemmar och som har ett så skriande behov av en ny hall, säger Fredriksson.

– För Hudik hockey är det här en överlevnadsfråga.

Mer läsning

Annons