Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massiv föräldrakritik mot Hudik Hockey: "Har förstört för väldigt många barn"

/

Hudiksvalls HC har stängt av J18-tränaren Andreas Arvidsson.
Flera föräldrar till spelare i laget är dock kritiska till att klubben väntade så länge på att agera.
– Hudik Hockey har förstört för väldigt många barn, säger en upprörd förälder.

Annons

HHC har brutit med J18-tränaren Andreas Arvidsson. I väntan på ytterligare besked är Arvidsson avstängd, och Jimmy Anderström har tagit över J18-laget.

Bakgrunden är att flera av spelarna i laget har mått dåligt, och vittnat om mobbning och utfrysning av spelare. Flera föräldrar menar dock att klubben skulle ha agerat tidigare.

I mitten på förra veckan samlades flera föräldrar och spelare för ett möte med styrelsen. Tanken var då att situationen skulle diskuteras.

– Vi åkte i tron att det skulle vara ett möte med styrelsen, i stället får man ett hån i ansiktet och styrelsen säger att man ska ta det där sen, säger en upprörd förälder.

Läs mer: HHC-tränare stängs av efter att spelare slagit larm

I stället för en diskussion med styrelsen blev det för föräldrarna ett chockartat möte med många av spelarna i laget, som gav sin syn på förhållandena i J18-laget.

– Vi fick en chock. När det uppdagades hur många av barnen som har mått så himla dåligt under en lång period så var det hemskt. Man känner sig som en dålig förälder för att man inte har tagit sin son på större allvar, och att han har mått så dåligt. Som förälder är det fruktansvärt jobbigt, men vi har väl trott att det bara var vår pojk som inte riktigt tyckte om tränaren, säger föräldern och fortsätter.

– Men det visar sig att jättemånga spelare bara har krossats mer och mer i Hudiksvall. I våras var det två killar som kom utspringandes och grät, och sa att dom inte orkar mer.

En annan förälder som Sporten har varit i kontakt med ger samma bild av läget i J18. Och kritiken mot styrelsen fortsätter.

– Jag tror ingen av oss föräldrar hade förstått riktigt hur allvarligt det var. Styrelsen har fått reda på det här, men har inte gjort någonting åt det. Vi har pratat med klubben flera gånger, men det händer ingenting. Klubben måste stå upp för pojkarna, men det gör man inte.

När Hudik Hockeys ordförande Sven Görgård konfronteras med kritiken från föräldrarna förklarar han att styrelsen har haft misstankar om att allt inte har stått rätt till i och kring laget, men att man inte riktigt förstått vidden av det hela.

– Vi har nu på senare tid blivit fullt medvetna om situationen här. Det är först på senare tid som vi faktiskt har insett den här situationen.

En förälder reagerade dessutom med bestörtning på att klubben i ett första läge valde att stänga av sju spelare och behålla tränaren. Ett beslut som man sedan reviderade genom att lyfta spelarnas avstängningar och i stället plocka bort Andreas Arvidsson.

– Det beslutet togs på bristfällig information. Det kan vi nog säga, det var knapphändig information.

I övrigt vill Sven Görgård inte kommentera specifika händelser kring laget närmare.

– Jag vill inte kommentera de sakerna. Arvidsson kommer inte att leda J18-laget under resterande del av säsongen, han har timeout.

Sporten har sökt Andreas Arvidsson för en kommentar, men utan att lyckas.

Mer läsning

Annons