Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maratonhelg för HHC

Betydligt fler timmar i bussen och på hotellrum än på isen. Det är vad som väntar HHC under helgens bortaturné.

Yngve Gustavsson är härdad och vet vad som krävs inför matcherna mot Asplöven och Lycksele.

– Jag tycker det här känns bra, vi kan fokusera på hockeyn och ingenting annat, säger HHC-backen.

Annons

På lördagsmorgonen vaknade HHC:s spelare upp på ett hotell i Haparanda, efter att man dagen innan avverkat den 70 mil långa bussresan upp. Lördagen inleds med ett lättare ispass, som uppladdning inför eftermiddagens match serieledarna Asplöven.

Efter matchen får spelarna sig en måltid, innan det är dags att sätta sig i bussen igen. Resan mot Lycksele mäter 50 mil och väl framme väntar en ny övernattning. På söndagen är tanken att HHC ska slå tillbaka tabelljumbon Lycksele. Men själva uppladdningen, med timlånga bussresor och nätter på hotell är ingenting som stör Yngve Gustavsson.

– Jag har varit med på flera sådana här resor så jag vet vad som väntar. Jag tycker bara att det är roligt och vi tar en match i taget och fokuserar på att äta rätt och få nog med vila.

– Det jobbigaste är att kliva upp på måndag och gå till jobbet, men det blir lättare om vi har sex pinnar med oss hem.

Tränare Alf Nordh väljer efter plattmatchen senast att stuva om rejält i kedjorna. Dominic Noel och Johan Välitalo kliver in i förstafemman med Micke Pettersson. Sjöström och Hampus Wall spelar istället med Nicklas Pettersson i andrafemman. Travis Lisabeth spelar i tredjeformationen tillsammans med Åkerlund och Westergen.

Mer läsning

Annons