Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junioransvarige Jimmy Anderström om att lämna HHC: "Då kändes det rätt"

/

Under sina år i Hudiksvall har han varit med om att föra upp J20 till en ny nivå.
Men nu lämnar Jimmy Anderström HHC och rollen som junioransvarig.
I stället återvänder han till Stockholm.
– Det finns väldigt många fina minnen, säger han.

Annons

Det var i december 2013 som Jimmy Anderström klev av tåget vid stationen i Hudiksvall. Han var i staden för att bekanta sig med Hudiksvalls HC och för att träffa representanter för föreningen som bara ett par veckor senare skulle komma att bli hans nya arbetsgivare.

Han sade upp sig från sitt tidigare jobb på gymnasiet i Vallentuna utanför Stockholm.

Den nya utmaningen: Junioransvarig i HHC och ansvarig för hockeyprofilen på Bromangymnasiet.

Detta var vid en tidpunkt då han länge hade drömt om att få komma till en mindre stad och arbeta med just ishockeyn. Men nu, nästan tre år senare, har även resan med Hudik Hockey nått sitt slut.

– Det har varit lärorikt och jag har fått mycket erfarenheter i det här jobbet. Det finns väldigt många fina minnen, du skulle kunna skriva en hel tidning om det, säger han när han ska summera de drygt två åren.

Läs mer: Stor dramatik när HHC:s juniorer vann avgörande kvalmatchen

Längs vägen har 26-årige Jimmy Anderström hunnit skapa en mängd nya kontakter och skaffat sig nyttig erfarenhet och rutin. Rent sportsligt har han varit lyckosam, bland annat har han i rollen som huvudtränare fört upp föreningens äldsta juniorer till J20 Elit. Och hållit laget kvar där.

– Uppflyttningarna har varit roligt såklart, framför allt med J20 förra året som var mitt lag. Och när vi höll oss kvar med J20, i kvalet i Avesta. Glädjen då var väldigt speciell och rolig att få vara med om.

För ett år sedan uppmärksammades hans ledarskap dessutom av Hälsinglands ishockeyförbund, som utsåg Jimmy Anderström till Årets juniortränare i landskapet.

I en tidigare intervju med Sporten berättade Anderström att han helst av allt skulle vilja vara kvar i HHC när kontraktet löper ut i juni. Men nu blir det alltså inte så. I stället vänder han hem till födelsestaden, för att där inleda ett samarbete med Täby HC.

Så vad hände egentligen?

– Framför allt fick jag ett erbjudande som jag tycker är spännande och intressant. Samtidigt fick jag inte något besked från Hudik, som jag eftersökt en längre tid. Då valde jag att ta det erbjudandet från den andra klubben, förklarar Jimmy Anderström.

– Jag har alltid sagt att jag ville vara kvar, men det här dök upp samtidigt som jag inte fick något besked om framtiden från Hudik. Då kändes det rätt.

I Täby får han en liknande roll den han har haft i Hudiksvall, med jobb med hockeygymnasiet och med fokus på spelarutveckling inom föreningen.

– Det handlar om att utveckla spelare både som människor och hockeyspelare. Täby tyckte att jag skulle passa bra i den rollen, med mitt sätt att vara.

Glada minnen finns det gott om. Men den tuffaste tiden med Hudiksvalls HC var den mot slutet, när J18-tränaren Andreas Arvidsson stängdes av . Jimmy Anderström klev in som tränare för laget i slutskedet av kvalet, för att hålla J18 kvar i eliten.

– Turbulensen med J18 var inte det roligaste jag har varit med om. Det var en jobbig tid för mig, för klubben och för spelarna. Det är väl det som sticker ut som det tråkigaste under tiden i Hudiksvall, säger Anderström.

Har den turbulensen någonting att göra med ditt beslut att lämna klubben?

– Nej, det har det väl inte. Vi är bara människor och på något sätt tar vi intryck och påverkas, så på något sätt kan det väl ha spelat in. Men det är inte så att jag slutar därför att det hände, det här beslutet grundas på andra saker, som jag var inne på tidigare.

Mer läsning

Annons