Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfest i Alfta när Leksand och Timrå gästar ishallen: "Hoppas på fullsatt"

På fredag bjuds det på en het hockeyfest i Alfta ishall. Leksand och Timrå gästar med en lödig träningsmatch, och drygt 700 biljetter är redan sålda i förköp. – En härlig match, särskilt som lagen är nära premiärerna, säger Alftas nye hockeybas Björn Nordlund.

Annons

Det hör numera traditionen till att våra nära topplag i hockey förlägger träningsmatcher på mer udda platser, allt för att sprida "evangeliet".

För Leksand innebär det att två av försäsongens träningsmatcher spelas i Hälsingland inför comebacken i SHL.

Rickard Hugg, supertalang från Hudik, kommer med sitt Leksand till Alfta på fredag.

Den tidiga första fajten spelades i Hudiksvall där det blev däng med 0–5 mot Brynäs. Då kom det 1 203 åskådare till Glysishallen.

Fullt så många får inte ens plats i Alfta ishall, men klubbens nye ordförande Björn Nordlund vet redan att det blir en hockeyfest med storpublik.

– Vi har sålt runt 700 biljetter i förköp, och såklart jag hoppas att det blir fullsatt. Vi kan ta in 950 åskådare i hallen, säger Nordlund, som ser fram emot en sällsynt begivenhet.

– Vad jag vet har vi aldrig haft någon liknande macth i Alfta. Och det var ju ganska lyckat att Leksand blev bokat redan innan laget kvalade upp i SHL Och visst går det att räkna med bästa lagen och full laddning, premiären är ju nära för båda lagen, konstaterar Björn Nordlund.

För allsvenska Timå IK gäller fredagens match som genrep inför torsdagens premiär borta mot Almtuna.

Timrå kommer också med bra form efter en fin försäsong, där en särskilt värdefull fjäder i hatten var segern mot Modo i SCA-cupen, sedan tunga nyförvärvet (SM-guld med Brynäs 2012) Sebastian Lauritzen satt matchens enda mål.

Timrå vann också seriematchen (4–1) borta mot Leksand förra säsongen.

Välmeriterade hockeynomaden Sebastian Lauritzen, nyförvärd i Timrå som genrepar i Alfta.

Därmed finns en del prestige i potten för masarna, som samtidigt behöver jaga lite framgång efter en mäkta tung försäsong så här långt med förlust i sex av åtta träningsmatcher.

Den senaste, 2–4 mot Mora, sved säkert lite extra för det populära laget som charmade så många i det sagolika kvaldramat mot Modo.

Alfta blir Leksands näst sista stopp (genrep spelas mot Skellefteå i Strömsund) inför SHL-premiären hemma mot Djurgården den 22 september.

– Jag tror det kan bli en jämn kamp mellan ett förmodat topplag i allsvenskan och ett bottenlag i SHL. Extra skoj också att Leksand kommer 16-årige Rickard Hugg från Hudiksvall, en av svensk hockeys största talanger just nu, säger 43-årige Björn Nordlund.

Den förre målvakten, i både Alfta och Bollnäs, klev in som ny ordförande i Alfta GIF vid årsmötet i somras.

– Jag slutade spela själv 1998, och behövde en paus då. Men nu kändes tiden rätt att engagera sig lite mer igen. Och det är också ett bra drag kring hockeyn i Alfta igen, både vad gäller truppen och styrelse är vi väl rustade, säger Nordlund, som även har hustrun Lena Bosson i styrelsen.

Sonen Andreas Bosson går i pappas skär och är numera en av målvakterna J18 Elit i Hudiksvalls HC.

Läs mer: Hemvändare siktar högt i Alfta

Mer läsning

Annons