Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockey i massor i elfte timmen

Innan frysaggregaten stängs av i Hällåsens hockeyhall ska två vinnarlag utses i helgens cuper i regi av Söderhamns IK. Dels i företagscupen, dels i damcupen.

Annons

I hockeysäsongens elfte timme bjuder Söderhamns IK på lite hockeygodis. Det går åtminstone att hitta en och annan sötsak i den saliga blandning av hockeylirare som ställer upp i klubbens företagshockeyturnering fredag–lördag.

Till spel kommer definitivt de tidigare brynäsarna Fredrik Lundström och Kenneth Andersson. Den förre har också haft Söderhamn/Ljusne Hockey-dräkt på sig när S/L var som hetast.

De kommer att representera Nobo sport från Gävle. Till det laget ansluter eventuellt också Anders "Masken" Carlsson. "Masken", med 104 NHL-matcher för New Jersey Devils på meritlistan, lämnar besked kort före första nedsläpp.

Men Gävlelaget kan få rejält motstånd av ett gäng bandylirare som kommer att lira i Långrörs isolerings lag:

– Från Broberg kommer Adam Gilljam, Jonas Nygren, Magnus Fryklund, Robin Redin och Robert Dammbro. De har alla spelat hockey en gång i tiden. Inte minst Jonas Nygren var väldigt lovande som ung, innan han valde bandyn, säger Per Ängvald hos arrangerande SIK.

Hockeysäsongen är inte slut i och med företagscupen. På söndag morgon skrinnar damlag från Söderhamns IK, Söderhamn/Ljusne Hockey, Mariehamn, Hälsinggården (Falun) och Norrsundet ut på Hällåsens hockeyoval.

Mer läsning

Annons