Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC-trio har nya klubbar på gång

/
  • Tre veckor efter att Robin Englund och Micke Jedland fått sparken av HHC har de återfått suget att spela ishockey.

Det har gått några veckor sedan HHC-trion Mickael Jedland, Robin Englund och Magnus Persson hamnade ute i kylan.
Jedland och Englund fick sparken och Persson förpassades upp på läktaren.
När 2009 nu går in på sina sista självande minuter börjar tron på ishockey att återvända för trion.

Annons

– Suget på ishockey har börjat komma tillbaka, men den närmaste tiden efter att vi fått sparken var tuff och då ledsnade jag rejält, säger Micke Jedland.

Det var efter matchen mot KB 65 som det hettade till i HHC. Helt plötsligt saknades tränaren Affe Nordh på måndagens träning och HHC fick i all hast ha ett krismöte. Det hela slutade med att Nordh kom tillbaka, men att spelarna Jedland och Englund fick sparken timmarna innan nästa match, mot Härnösand på onsdagen.

– Vi blev helt enkelt smutskastade, säger Jedland, som nu gärna vill stryka ett stort svart streck över hösten 2009.

– Tyvärr blir det ju så. Det hela känns djäkligt tråkigt och det var inte alls vad jag räknat med.

Det tog några veckor innan suget på ishockey återvände. Först tränade han lite med Botkyrka och dagarna innan jul var han över på Gotland för en try out med division 1-laget Visby Roma.

– Jag känner en fyra-fem killar i laget sedan tidigare, och det kändes hur bra som helst. Men jag har också anbud från ett par andra klubbar så jag inte bestämt mig än, säger Micke.

Även Robin Englund och Magnus Persson har nya klubbar på gång.

– Det blev så konstigt och allt känns bara så fel, säger Robin. Men det finns en hel del klubbar som är intresserade, men det känns också jobbigt att flytta bara för ett par månader.

Målvakten Magnus Persson fick officiellt inte sparken, men han hamnade på läktaren efter turbulensen och spel i HHC är inte aktuellt för hans del nu.

– Inte som det känns nu i alla fall, säger Magnus som tillbringat den senaste tiden i Kiruna, och han kan eventuellt återvända till Hudiksvall som motståndare till HHC i allettan.

– Jag hörde på ryktesvägen att Kiruna behövde en målvakt och jag har varit uppe och tränat med dem den här veckan. Det har känts bra och jag skulle kunna tänka mig att spela här.

Mer läsning

Annons