Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC:s sköna skräll

Allettans seriesuverän Asplöven hade inte förlorat sedan i november.
Men ett starkt krigande HHC – kryddat med en storspelande Björn Wållberg i mål – skrällde och vann med 2–1.
– Vi är för jäkla bra defensivt i dag och alla krigar till hundra procent, säger Wållberg på telefon från Haparanda.

Annons

Sett till skottstatistiken var det en ensidig match, 34–14 till hemmalaget. Men HHC spelade tätt och fysiskt, täckte skott och styrde ut Asplövens giftiga målskyttar mot sarghörnen.

– Jag har självklart en del att göra, men alla gör verkligen ett bra defensivt jobb. De hade inte så jättemånga farliga lägen, säger Björn Wållberg.

HHC var fruktansvärt taggade och mest tänd av alla var Jimmy Danielsson, som mötte sina gamla lagkamrater. Alf Nordh sammanfattar den storväxta backens insats så här:

– Han var hetare än en spis i dag, han gick in direkt och satte sju-åtta stenhårda tacklingar och fick Asplöven ur balans.

Asplöven tog turligt ledningen i första perioden då Pontus Wernersson-Libäck satt i utvisningsbåset. Anton Lundberg tog skott från blå och Nicklas Pettersson gick ner för att täcka. Pucken träffade "Boba" och styrdes i en båge över Wållberg och in i mål.

HHC replikerade i andra, då Travis Lisabeth drog till direkt på pass av "Boba" Pettersson. I den tredje var det HHC:s tur att ha fru Fortuna på sin sida. Johan Välitalo tog skott, pucken studsade i plexiglaset och tillbaka in framför mål där en hemmaspelare styrde in pucken i den egna buren.

– Inte det snyggaste målet men för jäkla skönt. En gedigen laginsats, man vinner inte en sådan här match om inte alla ger allt, säger Alf Nordh.

Efter en middag i Haparanda sätter sig HHC:s spelare på bussen mot Lycksele, på söndagen väntar helgens andra bortamatch.

Mer läsning

Annons