Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC jagar poäng för play-off

/

I augusti i fjol kom han till Hudiksvalls HC efter en sex säsonger lång sejour i norska Stavanger oilers. Och på 37 matcher i HHC har han hittills gjort 65 poäng.

– Inte fullt två per match. Det är väl rätt okej, säger Fredrik Sundin, en av HHC:s meste poängplockare.

Annons

Det var under sommaren 2011 som Fredrik Sundin fick veta att han inte skulle vara kvar i Stavanger oilers och han började se sig om efter en ny klubb.

HHC:s sportchef och tränare, Alf Nordh, fick via sina kontakter höra talas om Sundin, och pratade bland annat med Magnus Nilsson, som Sundin spelat tillsammans med i Timrå. Därefter hade HHC och Sundin kontakt i flera månader innan övergången blev klar.

Och Sundin har gjort succé i HHC. Hans rutin från spel i högre divisioner gör förstås att han är viktig för laget. Och han är en pålitlig poängplockare. 65 poäng på 37 matcher har det hittills blivit i HHC:s tröja.

– Jag försöker vara en allroundspelare, en sån som både är med framåt och som tar sitt jobb i defensiven. Jag är lite av en framspelare. Det är nästan roligare att passa till målen än att göra dem själv.

Efter tre tuffa bortamatcher väntar nu två matcher på hemmaplan. Falun och Hedemora, innan man möter Nyköping borta.

Och Fredrik vill inte kategorisera någon av matcherna som lättare eller svårare än den andra.

– Alla matcher är nya matcher, och man måste ge järnet varje gång. Falun och Hedemora har inget att spela för, medan vi måste ta poäng. Men jobbar vi bara max så fixar vi det.

Christina Bodén

Mer läsning

Annons