Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC föll på utvisningarna

/

Piteå visade hur viktigt det är med ett vasst powerplay.

Efter fyra mål i den spelformen var HHC ett slaget lag och inkasserade sin första förlust i allettan.

– Vi har kontrollen hela första perioden, sen kommer utvisningarna. Det är då det avgörs, säger Travis Lisabeth efter 2–5-förlusten.

Annons

I spel fem mot fem var HHC det något bättre laget matchen igenom. Defensiven var kompakt, forecheckingen hög och Piteå tilläts knappt skapa några farligheter alls. Men vad hjälpte det då laget från norr visade varför man inför matchen hade en effektivitet i powerplay på över 50 procent.

Efter att Piteå tidigt tagit ledningen kvitterade HHC genom Travis Lisabeth, kanadensarens första mål i Hudiks tröja. Målet kom efter att Lisabeth på ett utmärkt sätt erövrat puck i anfallszon. I röran som sedan uppstod framför kassen kunde han kriga in kvitteringen.

– Inget typiskt mål för mig, jag brukar sätta puckarna på skott. Jag gör gärna skitmål också, så länge pucken går in. Men det är skit samma, vi förlorar och då spelar det ingen roll hur många mål man gör, säger han besviket.

Med två minuter kvar av första perioden fick Piteå spela fem mot tre och förvaltade läget på bästa sätt. Två snabba mål gav ledning med 3–1 efter första 20. Snöpligt för HHC, som dittills kontrollerat matchen.

Historien fortsatte i mittenperioden. När Mikael Sjöström satt utvisad för en mycket tveksam slashing passade gästerna på att utöka. När Piteå dessutom satte femman i början på tredje – med en man mindre på isen – var HHC ett slaget lag. Då hjälpte det inte mycket att Sjöström petade in en reducering.

Förhoppningsvis kan HHC dra lärdom över hur Piteå förvaltade sina lägen med en man mer på isen. HHC visade än en gång sina brister i powerplay. Passningstempot var för lågt för och emellanåt hade man svårt att transportera in och behålla pucken i anfallszon.

Tränare Alf Nordh håller med om att HHC måste slipa vidare på den spelformen.

– Matcherna kommer så tätt på varandra i allettan så då får man finslipa detaljerna på träningarna. Powerplay är en av de sakerna, säger han.

Mer läsning

Annons