Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är hälsingetjejen som ska spela OS-hockey: "Jag hade ingen aning"

/

Till vardags spelar Fanny Brolin ishockey i Söderhamn/Ljusne.
I februari blir det dock ett uppehåll i vardagen – då hon är uttagen till ungdoms-OS i Lillehammer.
– Jag hade ingen aning om att jag skulle komma med, säger hon.

Annons

Under måndagen tog Ylva Lindberg, huvudcoach för Sveriges U16-damer, ut truppen till ungdoms-OS i norska Lillehammer i februari.

I truppen återfinns Fanny Brolin, till vardags i Söderhamn/Ljusne. Att det fanns en chans att hon skulle bli uttagen visste hon sedan tidigare, men beskedet kom ändå som en stor överraskning.

– Det är jättekul, spännande. I september fick jag reda på att jag var med i stortruppen. Sen hade jag ingen aning om jag att skulle komma med i den slutliga truppen, det var ju ganska många från början, säger hon.

Hon har sedan tidigare erfarenhet av att representera landslaget och så sent som i november var hon på landslagsläger i Uppsala, den gången med U18-landslaget.

Tidigare har Fanny Brolin sysslat med en rad olika idrotter. Men nu är det hockey som gäller och inom kort väntar vidare satsning på ishockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Då med siktet inställt på spel med Modo.

– Sen får vi ser hur långt jag kommer efter det, säger hon.

Hockeyturneringen i ungdoms-OS pågår mellan den 12-21 februari.

 

Sveriges OS-trupp

Målvakter: Anna Amholt, Hovås, Therese Järnkrok, Brynäs.

Backar: Wilma Carlsson, Brynäs, Julia Gustafsson, Linköping, Madelene Strömgren, Modo, Maja Nyhlén-Persson, Leksand, Linnea Sjölund, Björklöven, Mina Waxin, Trångsund.

Forwards: Josefin Bouveng, Arlanda, Fanny Brolin, Söderhamn-Ljusne, Emilia Karlsson, Malmö, Lina Ljungblom, Skövde, Sofie Lundin, Jonstorp, Ronja Mogren, Modo, Madelen Westerlund, Modo, Agnes Wilhelmsson, AIK, Ethel Wilhelmsson, AIK.

Mer läsning

Annons