Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönborg efterträder Mårts

/
  • Rikard Grönborg ersätter Pär Mårts som förbundskapten.

Hockeyförbundet testar en ny modell för hur Tre Kronor ska ledas över World Cup nästa år. Rikard Grönborg ersätter Pär Mårts som förbundskapten och får både assisterande tränare och före detta NHL-stjärnor som rådgivare.

Annons

Eftersom World Cup spelas tidigt nästa höst, och delar av truppen ska presenteras redan den 1 mars, har ishockeyförbundet valt att bestämma om Mårts efterträdare redan nu. J20-landslagets förbundskapten, som också är assisterande i Tre Kronor, ska leda Tre Kronor i tre år från och med nästa sommar. Till sin hjälp kommer Grönborg att ha Peter Popovic, som varit med i Tre Kronors ledarstab ett antal år, och Johan Garpenlöv, som varit team manager i Tre Kronor.

Putte Köhler blir lagledare.

De före detta NHL-stjärnorna Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström och Mats Sundin blir rådgivare till Tre Kronor de kommande 14 månaderna, över World Cup nästa år.

– Det finns en fantastisk kunskap i det gänget och vi ser fram emot att jobba med dem. Vi ska sätta oss ner och diskutera vilka roller var och en ska ha. Jag hoppas att de vill vara med mycket, säger Grönborg.

Grönborgs assisterande och rådgivare har alla fem spelat i World Cup tidigare.

Mer läsning

Annons