Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första förlusten för J18

HHC:s J18 åkte på sin första förlust i fortsättningsserien. Sunne var effektivare och vann med 3–1.
– Det är synd, Johan (Larsson) i målet ger oss en chans att vinna men har inte den rätta skärpan framåt, säger tränaren Johan Eriksson.

Annons

HHC hade chansen att på allvar utmana serieledande Sunne i kampen om en slutspelsplats. Och HHC började piggt och dominerade den första halvan av den första perioden. När man drog på sig ett par utvisningar svängde dock matchbilden och Sunne tog över fullständigt. Ett effektivt boxplay och en stabil Johan Larsson såg till att 0–0 stod sig.

I mittenperioden tog Sunne ledningen efter en styrning i powerplay och när HHC skänkte bort 2–0 efter en försvarsmiss såg det tufft ut.

– Vi har flera bra lägen att kvittera innan Sunne sätter tvåan. Vi har ett par frilägen från offensiva blå men det vill sig inte. Mot så här bra lag måste vi vara effektivare, säger Eriksson.

Sunne gick fram till 3–0 innan Jesper Paepke gav HHC en sista chans med sin reducering. Fyra minuter återstod, HHC tryckte på rejält och skapade flertalet bra chanser. Men – effektiviteten fanns inte där.

– Vi gör en bra match och har närmat oss Sunne sedan vi möttes senast. Grabbarna sliter hårt och Johan ger oss en chans att vinna, men tyvärr så tar vi den inte. VI förlorar men det var mycket som var bra.

Mer läsning

Annons