Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanny Brolin om OS-guldet: "Det är ett minne för livet"

/
  • Fanny Brolin har varit med i U16-laget som vann guld i ungdoms-OS som nyligen avgjordes i norska Lillehammer. Redan som fyraåring började hon spela hockey.
  • Fanny tillsammans med pappa Daniel Brolin. Foto: Markus Norin
  • I måndags när OS-mästaren Fanny Brolin kom till Söderhamn ville många passa på att hylla henne. Foto: Markus Norin
  • Fanny Brolin i Lillehammer, Norge.

Senaste dagarna har varit ett riktigt guldrus för Söderhamnstjejen Fanny Brolin. Nyligen var hon med och vann guld i ungdoms-OS U16-lag i Lillehammer. Nu vill alla gratulera 15-åringen som till vardags spelar hockey i Söderhamn/Ljusne.

Annons

– Det här är ett minne för livet. Det känns stort för mig. Det har varit fantastiskt roligt att spela i OS. Det var ett härligt tryck i arenan, jubel och kameror överallt, säger Fanny Brolin.

Två veckor innan OS skulle starta i norska Lillehammer blev det klart att talangen från Söderhamn var uttagen.

– Jag har tränat hårt hela säsongen, uppemot sex gånger i veckan. Det kändes bra att vara med, det är en ära att få spela i Sveriges färger. Första matcherna var jag nervös men med tiden så slappnade jag av och vågade mer. Jag är helt klart nöjd med min insats, säger forwarden och fortsätter:

– Det var extra kul att bara möta tjejer i min ålder. När jag spelar annars är jag ensam tjej i laget. Det blev ett helt annat spel, vi åkte mer skridskor och tacklingar är förbjudet, säger Fanny.

Se även: Här firas OS-hjälten vid hemkomsten till Söderhamn: "Det här har man längtat efter"

Söndagen den 21 februari avgjordes finalen. Sverige besegrade Tjeckien med 3-1 i Kristins hall i Lillehammer. Laget firade innan de skiljdes åt. I måndags kom Fanny hem med en OS-guldmedalj runt halsen och hon firades mästerligt av Hälsinglands idrottsförbund och S/L Hockey på en restaurang i stan.

– Det var riktigt roligt. Jag hade med mig medaljen. Den glänser och är stor och tung, säger hon.

I tisdags var hon tillbaka i skolbänken på Norrtullskolan. Kompisarna firade henne också, med att sjunga Nationalsången.

– Ett fint mottagande. Det känns jätteroligt när de säger att de är stolta över mig. säger Fanny.

I vår slutar Fanny nian. Redan nu är det klart att hon flyttar upp till Örnsköldsvik och går på hockeygymnasiet. Tanken är att få spela med Modo.

– OS-guldet gav mig mersmak. Jag vill gärna vara med i fler OS och jag kommer kämpa och träna hårt för att nå dit, säger Fanny Brolin.

Läs även: OS-guld för Fanny Brolin i Lillehammer

Mer läsning

Annons