Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här ser riktigt bra ut

/

Hudik Hockey bjöd på ett riktigt skönt styrkebesked när laget på söndagen besegrade Borlänge med 3–1 (0–0, 2–1, 1–0) i säsongens första träningsmatch på hemmais.

– Med tanke på förutsättningarna gjorde vi en mycket stark insats, sa tränaren Affe Nordh.

Annons

Förra säsongen vann Borlänge sin division 1-serie i stor stil. Receptet då var fysisk hockey och samma medicin plockades fram till mötet mot HHC.

Borlänge spelar ingen publikfriande hockey. Det delas ofta och gärna ut en tjuvsmäll i och efter närkamperna.

– Vi fick ett test på att vi fixar den sortens hockey, sa Affe Nordh som kom till spel utan sonen Simon i målet som var sjuk.

Nu fick Johan Larsson chansen och han storspelade och visade att han står pall mot motstånd av den här klassen. Materialförvaltaren Johan Pettersson som inte gjort någon match på en handfull år var ombytt som reserv...

Nicklas Pettersson fick hjälp av en motståndarback vid 1–0-målet i mittperioden. Borlänge kvitterade men Micke Sjödin krutade in 2–1 med ett stenhårt skott.

I slutperioden fastställde Niklas Johansson slutresultatet till 3–1.

HHC:s backar Johannes Westring och Stefan Svanbom fick båda bryta matchen på grund av skador men lagkaptenen Micke Pettersson vikarierade bra som back. Även Hampus Wall fick avbryta matchen men alla tre är troligtvis snabbt tillbaka.

Mer läsning

Annons