Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyfredagen den 13:e

/
  • Laddade för derbyna är, från vänster,  Fredrik Sandberg, S/L, Erik SJödin, SIK, och Dennis Wasberg, Broberg.

Tre matcher och lika många derbyn för Söderhamnslagen på is. Dennis Wasbergs Broberg möter Edsbyn, Erik Sjödins SIK ställs mot Alfta och Fredrik Sandbergs S/L premiärspelar mot Bollnäs.

Annons

Maken till derbyfredag var det länge sedan idrotts-Hälsingland skådade. På Hällåsens bandyplan klockan sju är det elitseriebandy mellan Broberg och Edsbyn, i hockeyhallen på samma plats klockan 19.30 släpps pucken i division 2-mötet mellan Söderhamn/Ljusne hockey och Alfta och i Bollnäs är det seriepremiär i hockeytrean mellan Bollnäs och Söderhamns IK.

Erik Sjödin, back, Söderhamns IK, om derbytankarna:

– Det är alltid viktigt att slå dem som kommer från samma ort eller i närheten. Jag har dessutom spelat i Bollnäs för en tio år sedan och känner en del av spelarna. Visst betyder derby en extra adrenalinkick som kan göra den enklaste saken lite svårare, men man kan nog bli en bättre spelare i en del lägen också.

Fredrik Sandberg, forward, S/L:

– Det känns lite mer när det är derby och det brukar alltid bli kul matcher. Just mot Alfta brukar det också bli jämna matcher och visst spöar man gärna just Alfta i ett derby! Före matcherna kan man vara rejält tänd, men bara man får komma ut och köra av sig det värsta så är man lagom laddad för matchen.

Mer läsning

Annons