Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför fick de lämna HHC

Efter dagar fyllda av rykten och spekulationer väljer nu Hudik Hockey att berätta anledningen till att Mikael Jedland och Robin Englund kickats från klubben.

Annons

Morgan Persson är en erfaren företagsledare som är van att ta beslut men som ordförande i en klubb som lagt ribban högt är han relativt färsk och ytterst ovan att ta beslut i idrottsligt obekväma frågor. Något som han utan omsvep erkände när han nu valde att förklara bakgrunden till den uppkomna situationen.

– Mikael Jedland och Robin Englund har till styrelsen sagt att det fanns ett utbrett missnöje bland spelarna gällande Affe Nordhs tränarroll. Vi lyssnade på dessa spelare och jag gjorde sedan ett fatalt misstag när jag satte i gång en utredning om detta utan att informera Affe Nordh, säger Morgan Persson.

När sedan Affe Nordh fick kännedom om att det pågick en utredning bakom hans rygg gällande hans ledarroll reagerade han genom att omedelbart ta beslutet att ställa sin plats till förfogande om han inte hade såväl styrelsens som spelarnas förtroende.

– Jag begick ett allvarligt misstag när jag satte igång den här utredningen. Givetvis skulle jag i stället hänvisat de här grabbarna till spelarrådet och sagt åt dem att diskussionen skulle föras den vägen, säger en ångerfull HHC-bas som betonar att styrelsen och spelarna har fullt förtroende för sin tränare.

Affe Nordh säger att klubben på två dagar lärt sig mer än på ett år.

– Det har blåst och varit obehagligt. Men som förening går vi stärkta ur det här, säger Morgan Persson.

 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons