Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans till skräll på hemmaplan

Tradition och statistik talar emot Hälsingland.
Men på hemmaplan hoppas tränaren Erik Sjödin att laget kan skrälla i TV-pucken.
– Det kommer att vara ett jäkla drag kring varje match, säger han.

Annons

Söderhamns IK står som värd när TV-puckens kvalspel ska avgöras i helgen. I Perexhallen på Hällåsen har Hälsingland chansen att på hemmaplan avancera vidare i den klassiska turneringen.

Fördelarna med hemmaplan är många, enligt Hälsinglands tränare Erik Sjödin. Bland annat hoppas han på mycket publik när hälsingelaget visar upp sig på hemmaplan.

Enda nackdelen skulle kunna vara att laget går miste om "lägerkänslan", och möjligheten att svetsa ihop truppen inför kvalet. Det har Hälsingland löst på eget sätt.

– Vi haft ett ganska långt läger, torsdag till söndag, i Ljusne där vi har hållit ihop och varit tätt inpå varandra. Sen kommer vi bo kvar här, alla bor tillsammans under turneringen även om man bor nära, säger han.

För att Hälsingland ska gå vidare gäller det att laget blir topp två i den femlagsgrupp som utöver Hälsingland består av Örebro, Västmanland, Jämtland/Härjedalen och Västerbotten.

– Vi har hyfsad koll på Jämtland, det brukar alltid vara jämna och hårda matcher, inget skönlir direkt. Vi har vunnit mot Örebro, spelat jämnt med Västmanland. Västerbotten är väl favorittippat, ett lag som jag inte har någon jättekoll på. Men det verkar vara ett stabilt lag som är lite större oss, så det kan nog bli tufft.

Statistiken talar emot Hälsingland, som i dessa sammanhang brukar ha svårt att hävda sig mot starkare hockeydistrikt. Men Erik Sjödin tror ändå på goda möjligheter till avancemang.

– Traditionellt sett har vi inte gått så bra, det är bara att titta på maratontabellen. Men med motståndet som vi möter, och att grabbarna verkligen inte är nöjda med att förlora någon match, så tror jag att det kommer att vara ett jäkla drag kring varje match. Det är absolut ingen omöjlighet.

Någon tydlig hänförare eller stjärna att luta sig emot har inte Hälsingland. Men det ser Erik Sjödin mer som en styrka än en svaghet. Hälsinglands TV-pucklag 2015 är ett gediget lagbygge.

– Vi har en så pass jämn grupp. Jag har ingen spelare som jag inte kan skicka in i vilken femma som helst. Vi har fått ihop en bra sammanhållning, och kan leverera en bra laginsats. Det är en styrka, säger Erik Sjödin.

Mer läsning

Annons