Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstängde Arvidsson bryter tystnaden: "Jag ber om ursäkt om spelare tagit illa vid sig"

/

Nu bryter J18-tränaren Andreas Arvidsson tystnaden.
– Jag ber om ursäkt om någon spelare tagit illa vid sig av mitt ledarskap, säger Arvidsson.

Annons

I måndags fick Andreas Arvidsson beskedet av Hudiksvalls HC:s ordförande Sven Görgård att han inte längre är önskvärd som tränare för föreningens J18-lag.

– Arvidsson kommer inte att leda J18-laget under resterande del av säsongen, han har timeout. Om man ska fatta sig kort så har han inte spelarnas förtroende i sin roll som tränare, sa Görgård i en intervju med Sporten.

Efter föreningens beslut valde Andreas Arvidsson själv att stänga av sin mobiltelefon och inte uttala sig.

Nu ger han sin version. Av det han fått läsa i tidningen.

– Jag vet egentligen inte mer än så, men jag har begärt att få skriftlig information från föreningen om vad som ligger till grund för beslutet. Jag vill veta vad allting det här handlar om och jag antar att de jobbar på med det efter bästa förmåga, säger Arvidsson.

Läs mer: HHC-tränare stängs av efter spelarnas krav

Han är inte alls bitter gentemot föreningen, utan uttrycker sig istället vid ett flertal tillfällen under intervjun positivt om Hudiksvalls HC. Föreningen han började spela ishockey i som tolvåring.

Andreas Arvidsson gjorde efter A-lagsdebuten som 17-åring fem säsonger i föreningen innan han lade skridskorna på hyllan för att istället satsa på en tränarkarriär. Efter ett år som ansvarig för Hudiksvalls HC:s U16-lag har han de tre senaste säsongerna varit tränare, varav de två senaste åren huvudansvarig, för föreningens J18-lag.

– Jag brinner för ishockeyn och har alltid velat bli tränare. Spelarutveckling, taktik och andra bitar inom ledarskapet är ett stort intresse för mig.

Andreas Arvidsson uppskattar att han lagt uppemot 40 timmar i veckan på sitt uppdrag som huvudansvarig för Hudiksvalls HC:s J18-lag.

– Jag har gjort det här för grabbarnas skull.

Nyligen lämnade 20 av lagets spelare in en namninsamling till styrelsen, där man krävde tränarens avgång, vilket också alltså blev fallet till slut.

Beskedet kom som en överraskning för Andreas Arvidsson.

– Jag har tillräckligt med självinsikt för att inse att om 20 spelare vill ha bort mig; då kliver jag av mitt uppdrag. Jag skulle aldrig i mitt liv stå kvar i båset under de förutsättningarna. Då går man väl hem?

Spelare har också vittnat om psykisk mobbning och utfrysning av spelare.

– Jag har inte fått några sådana intentioner av varken spelare, föräldrar eller föreningen och utifrån vad som nu står i tidningen tycker jag det är märkligt att ingen sagt någonting under hela säsongen.

Spelare har också uppgett för tidningen att de fått gå till psykolog eftersom de mått så dåligt. Kan du förstå om ditt ledarskap sårat spelare?

– Det är väl ganska uppenbart att det är så när man läser vad som skrivits? Det är klart att jag som ledare kan ha sagt saker som spelare tagit illa vid sig av, men det har aldrig varit min mening och det var ingenting jag hade reflekterat över innan jag läste tidningen. Det är givetvis jättetragiskt om spelare tvingats gå till psykolog på grund av mitt ledarskap.

Andreas Arvidsson berättar att han haft en trupp på 27 spelare till sitt förfogande och att styrelsens uppdrag till honom som huvudansvarig för J18-laget var att hålla laget kvar i J18 Elit.

Kan du känna att styrelsens krav på dig står i konflikt med att hålla alla spelare nöjda?

– Det har givetvis varit en svår situation där du står med 27 spelare och endast får använda maximalt 20 stycken. Hur du än vrider och vänder på den ekvationen har du rumpan bak.

Läs mer: Massiv föräldrakritik mot HHC: "Har förstört för väldigt många barn"

Andreas Arvidsson återkommer flera gånger under intervjun till att han vill ha ett skriftligt besked från föreningen om vad som ligger till grund för beslutet att entlediga honom huvudansvaret för J18-laget.

– För att jag ska ha en möjlighet att ta till mig och stå till svars för vad som hänt är det ett måste om jag ska kunna gå vidare som ledare.

Lika ofta återkommer Andreas Arvidsson till att han vill be spelarna om ursäkt.

– Jag kan inte annat än att innerligt från mitt hjärta be om ursäkt.

Helgen kommer 26-åringen att tillbringa tillsammans med sonen Sigge, 2,5 år, i Stockholm där det bland annat blir besök på Junibacken.

– Jag kommer att sakna mitt uppdrag inom Hudiksvalls HC, men det finns ett liv utanför ishockeyn också och det är hos min son jag hämtar energi.

Han passar också på att skicka en hälsning till grabbarna i laget som till veckan ska spela kvar för att rädda nytt kontrakt i J18 Elit.

– Jag hoppas verkligen att de kan ta sig samman och att de hänger kvar. De har lagt ner ett otroligt slit under hela året och det är tragiskt att det skulle bli så här. Jag vet vad jag gjort, vilket arbete jag lagt ner och min intention har aldrig varit att såra någon.

Mer läsning

Annons