Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ante" till NHL igen?

/

Efter en säsong i farmarligan är Anders "Ante" Eriksson på väg ut ur NHL-skuggan.
På torsdag kan Bollnäs backveteran vara på isen när Calgary Flames inleder slutspelet mot Chicago Blackhawks.

Annons

– Det ser allt ut att kunna bli en riktigt trevlig avslutning på en något avig säsong, säger 34-årige Ante efter en strävsam tid i farmarligan.

I söndags avslutade han säsongen i farmarlaget Quad City Flames, en poäng från AHL-slutspel.

– Jag hoppas, och tror, på en plats i slutspelet med Calgary. Det är därför de kallat upp mig. Men först måste det närmsta dygnets waver-fönster passera utan att något händer.

Där ges en öppning för någon annan klubb att plocka upp Erikssons kontrakt. Men risken, eller chansen, är inte stor.

– Det är som en oskriven lag att inte göra så strax före ett slutspel. Men om det händer, då kan jag varken spela slutspel för Calgary eller den nya klubben.

Under 64 matcher (av 80) i Quad City Flames gjorde han 49 poäng och slutade på +8 i plus/minus-statistiken. Och enligt Ante är det främst är lönespelet, där Calgary balanserat nära taket, som hållit honom kvar i en farmarliga där han inte hör hemma.

Är det inte svårt att gå från farmarligan till en högre NHL-nivå?

– Det är ett högre tempo, men på många vis är det ändå lättare att lira NHL-hockey där alla spelare är så mycket bättre.

Kan du värdera dina chanser till spel i åttondelen?

– Det finns två-tre skador i laget och det skulle inte förvåna om jag spelar redan på torsdag. Men då hoppas jag också på en rejäl chans, jag måste få åtminstone runt 20 minuters istid för att komma till min rätt...

Mer läsning

Annons