Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ante" hoppas på AHL-slutspel

Det blev inget NHL-spel för Anders "Ante" Eriksson den här säsongen.
Bollnäs-exporten har i stället fått jobba på i AHL-laget Quad City Flames – och som vanligt har 34-åringen levererat i den nordamerikanska andraligan.
– Han har varit fantastisk i powerplay, säger Craig Devrieze, sportjournalist på tidningen Quad City Times.

Annons

I kväll spelar "Ante" sin 62 match för säsongen när Calgarys farmarlag möter Rockford på bortais. Och det är mer eller mindre en "måste-vinna-match" för laget. Flames ligger femma i den västra divisionen i Western Conference och upp till fjärdeplatsen och en hägrande åttondelsfinal skiljer det fem poäng.

Rockford som står för kvällens motstånd har 84, Flames 79. Så en seger för "Antes" lag skulle innebära mycket inför de avslutande två omgångarna.

För "Ante" började den här säsongen som en besvikelse då han inte fick chansen i Calgary Flames. Men allt eftersom vintern rullat på har backen från Bollnäs funnit sig ganska väl tillrätta i AHL.

På 61 matcher har "Ante" svarat för fyra mål och 43 assist, totalt 47 poäng. Ett hyfsat facit för en försvarare, och något som placerar honom på en femteplats i den interna poängligan. Och siffror som bekräftar hans ståndpunkt att han är för bra för spel i farmarligan.

– Han har gjort mycket poäng på sina passningar och betytt mycket för laget under vintern, säger Craig Devrieze, som även poängterar att "Ante" tagit på sig en stor roll i omklädningsrummet.

– Han är väldigt omtyckt i laget och en ledare.

Sporten försökte förgäves att under hela tisdagen att nå "Ante" för en kommentar.

Mer läsning

Annons