Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka för HHC

Trots underläge – 3–5 – inför sista perioden lyckades Hudiksvalls HC ta andra raka segern i allettan, detta sedan man vänt i bortamötet mot Östersund och vunnit med 6–5.

Annons

Det började inte bra för HHC som hamnade i underläge redan efter en dryg minut, och hemmalaget verkade ha grepp om den första perioden. Då blixtrade HHC till och Micke Sjöström och Johan Välitalo såg med ett varsitt mål till att det var pausledning för gästerna.

Andra perioden började också med ett snabbt hemmamål, men HHC replikerade nästan omgående då Dominic Noel gjorde sitt första mål för klubben. Målet kom i numerärt överläge, och efter ett fint pass från Hampus Wall.

Sedan fick HHC ett nytt power play-överläge, men det resulterade bara i att Östersund kunde kvittera, och ett par minuter senare hade 2–3 blivit 5–3.

Det såg inte så lovande ut för HHC i slutperioden, men Micke Pettersson tände ett hopp genom en turlig reducering. När sedan Nicklas Pettersson åkte ut för en tripping fick Östersund chansen att avgöra matchen, och det blev också två mål under Petterssons besök på utvisningsbänken – men det var HHC som gjorde båda...

Micke Pettersson tog till vara på ett slarv i hemmaförsvaret och gjorde 5–5, och sedan skrinnade Linus Wernersson Libäck i från alla hemmaspelare och slog in 6–5.

Sedan spelade det ingen roll att Östersund gjorde allt för att kvittera, HHC höll undan och är tillsammans med Asplöven de enda fullpoängarna i serien.

Mer läsning

Annons