Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka för HHC

/

Det blev andra raka segern för Hudiksvalls HC i går, när man på bortais besegrade Härnösand med 4–1 (0–-0, 2–0, 2–1).

Annons

– Vi gör en stabil insats och med tanke på hur mycket puck vi hade borde vi förstås gjort lite fler mål sa tränaren Alf Nordh.

– Det skiljde en division mellan lagen i dag.

Det blev ytterligare en dag på jobbet för HHC. Härnösand spelade defensivt och HHC fick slita för att bärga de tre poängen. En anledning till att det blev onödigt spännande var en storspelande hemmamålvakt. Joel Enlund höll tätt fram till 5.48 i den andra perioden, trots att HHC spelade mot ett mål i stort sett hela första.

Bästa chansen att göra mål hade Jonas Lindström som först blev fälld i friläge, och sedan tog hand om straffen själv. Men han kom lite för nära Joel Enlund och tappade pucken.

Härnösand stack upp lite i slutet, och i början av andra, mest tack vare att de fick spela i power play. Men när HHC väl blev fulltaligt tog man hand om initiativet igen och Johan Dahlberg kunde spräcka nollan.

Spelet var lite jämnare i mellanakten, men det var HHC som höll i taktpinnen och Henrik Lantz borde ha gjort 2–0 när han hade öppet mål. Men innan perioden var över tog han revansch på sig själv och satte tvåan på pass från Niklas Johansson.

I tredje perioden blev HHC:s övertag mer markant igen, och Johan Dahlberg gjorde 3–0 i numerärt överläge.

Det hela såg stensäkert ut, men det blev lite spänning i matchen sedan Marcus Halvarsson satt 1–3 på en kontring med mindre än fem minuter kvar. När sedan HHC drog på sig ett par utvisningar såg Härnösand sin chans, men det blev istället HHC som gjorde sista målet – Niklas Johansson – i öppet mål.

Mer läsning

Annons