Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta vaknade för sent

/
  • Tränare Tomas Grims (mitten) var måttligt road efter trögstartade Alftas bortaförlust mot beskedliga Avesta.

Alfta har nog känslan, men inte rätta viljan i inledningen av hockeytvåan.

Efter en alltför sölig start räckte inte en skarp spurt i fredagens bortamatch mot Avesta.

Den andra raka förlusten skrevs till snöpliga 3–4 (1–2, 0–2, 2–0).

Annons

– I första perioden satt vi kvar i bussen, vi ville ju inte delta alls. Då var det bara Petter Söderström i buren som höll oss kvar i matchen.

Tränare Tomas Grims var mycket missbelåten med Alftas rassliga inledning, men kunde vara desto mer nöjd att det bara stod 1–2 efter första perioden.

I den andra började Alfta hitta en bättre rytm, skapade lite fler chanser men gjorde inget mål. Istället kunde Avesta rycka med två snabba mål i slutet av perioden.

I tredje perioden hade däremot alla hört väckarklockan.

– Det var som natt och dag jämfört med den första, en riktigt bra period, sade tränare Grims som fick se sitt lag sätta högsta fart och fixa ny kontakt med två snabba mål.

Med tio minuter kvar att jobba på jagade Alfta febrilt en kvittering, och det fanns nog lägen...

–...men då saknade vi flytet istället. Samtidigt är det svårt att vända matcher där man börjar så illa. Och mot ett lag som Avesta ska vi åtminstone ta en poäng, de var inte alls i klass med Oppala, summerade Tomas Grims, som bara gav klart godkänt till målvakt Söderström och frejdiga backen Joel Norén.

Nu står Alfta över tisdagens omgång och laddar om inför fredagens hemmamatch mot Hofors. Då ska förhoppningsvis några av de fyra ordinarie på skadelistan vara tillbaka.

Mer läsning

Annons