Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta nollat på hemmais

/

Alfta lyckades inte ta sin tredje raka seger på det nya hockeyåret.
Trots ett markant spelövertag i de två första perioderna så kunde ändå Avesta vinna med 2–0 (1–0, 0–0, 1–0) 9 Alfta ishall.
– Gör man inga mål är det svårt att vinna matcher, sa Alftas assisterande tränare Mats Hager.

Annons

Alfta gjorde det mesta rätt i den här matchen – utom mål. I den första perioden hade Alfta ett konstant tryck i Avesta zon och skapade också många heta lägen utan att få dit pucken.

– Den första perioden är nog en av de bästa vi gjort så här långt på säsongen. Vi gör en bra match så visst är det här en sur förlust.

Spelmässigt var Alfta det klart bättre laget under de två första perioderna. Men Avestas målvakt Jim Elfsberg var rena väggen och tog allt.

Det närmsta mål Alfta kom var i den första perioden då Rickard Mårtens prickade stolpen. Det var istället Avesta som kunde göra 1–0 efter knappa kvarten bakom en totalt skymd Rickard Johansson i Alftas mål.

I den andra perioden fick Alfta spela i powerplay i åtta minuter och här trodde nog de flesta på både en reducering och kvittering.

– Avestas målvakt var grym. Han tog allt.

I den tredje perioden fortsatte Alfta att föra spelet och satte Avesta under en ordentlig press utan att få utdelning. Efter dryga tio minuter fick Avesta för första gången spela i powerplay. Det tog bara en minut så satt pucken bakom Alftas keeper.

Sammanlagt fick Alfta spela i power play i 18 minuter men lyckades inte göra mål och utan att göra mål vinner man inga matcher.

Mer läsning

Annons