Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans innebandylista: Här är systrarna som öser in poäng

/
  • Etta och trea i poängligan. Tvillingarna Hellgren, Frida och Clara, har allt för att bli kommande stjärnor i svensk innebandy.
  • H/B har svag form som lag – men det gäller inte Johan Elving, som är hela allsvenskans hetaste målgörare.

Rikard Bäckman om sakernas tillstånd i innebandyvärlden – den lilla runt knuten så väl som den lite större en bit bort.
Varannan vecka kommer en ny lista – här är den sista innan jul.

Annons

1. Systrarnas sjuka poänggörande i bottenlaget Bollnäs/Hertsjö

Bollnäs/Hertsjö ligger sjua i division 2-serien GUDH med blott åtta inspelade poäng på nio matcher– och fajtas för att hålla nedflyttningsstrecket borta. Men det som är uppseendeväckande i laget är 15-åriga tvillingarna Hellgren, Frida och Clara. Frida leder hela seriens poängliga, med ett snitt på nästan tre poäng per match. Clara är trea, och snittar två poäng per match. Framtida stjärnor var ordet...

 

2. Johan Elfving – hetaste målgöraren i serien

Hudik/Björkberg är ute på en liten snedsegling för tillfället, och har fyra raka förluster i allsvenskan. Johan Elfving är en av de som dock inte ska lastas för detta. Den långe 21–åringen har under dessa fyra för laget dystra matcher gjort 15 (!) mål, vilket gör honom till hetast i hela det allsvenskan seriesystemet.

H/B rundar av året 2015 med hemmamatch mot Djurgården på lördag. Odds för att Johan Elfving gör ett eller flera mål borde vara hemskt låga.

 

LÄS MER: Här är den förra innebandylistan

 

3. Supercomebacken av de unga Håstalirarna

23 sekunder in på den tredje perioden gjorde Rasbo 4–0 på Håsta i juniorallsvenskan – och såg där ut att släcka lyset för hälsingarna. Men skam den som ger sig – i innebandy är 19 och en halv minut hur mycket tid som helst. Jonathan Sondell skapade viss kontakt med 1–4-reducering, Lukas Nilsson fortsatte med 2–4, Jonathan Sondell med sitt andra för 3–4 med 2.47 kvar och spela....

...och med sex (!) sekunder kvar att spela frälste Johannes Enström sitt Håsta – som tog en fin pinne med sig hem till Hudiksvall.

 

4. Hälsingelagens pålitliga publik

Håsta dundrar fram i serietoppen – Gluggen kämpar på i botten tillsammans med Bollnäs/Hertsjö. En intressant notering är att de två förstnämnda lagen toppar publikligan i Västernorrlandstvåan på exakt samma snittpubliksiffra: 218. Trea i den ligan? Bollnäs/Hertsjö, som i snitt drar 180 personer till sina hemmamatcher. Det finns ett innebandyintresse i Hälsingland!

 

5. Fortsatt dystert för Indianerna

Ännu mera stryk. Det fick veckans listjumbo Alfta Indians över två fighter i Skellefteå under helgen som gick, 7–9 mot Gamla Stan och 3–9 Skellefteå. Den så fina starten i serien har förbytts mot dyster form, och bara bättre målskillnad gör att Alfta nu ligger ovanför strecket. För att inte december månad ska bli lite svart som november bör Alfta vinna hemma mot RIG Umeå på lördag – det är den sista chansen året 2015.

Mer läsning

Annons